ماجرای شگفتانگیز گمشدن وام مستاجران
وام ودیعه مسکن ۱۴۰۲، نهم خرداد با نظر نمایندگان مجلس به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد، اما درحالی که تقریبا به انتهای مرداد رسیدهایم، وام مستاجران به دست هیچکس نرسیده است.
دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن که روی سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن قرار دارد نیز هنوز بهروزرسانی نشده و همان اطلاعات سال گذشته را به نمایش گذاشته است.
یعنی حتی اگر مستاجری از هفتخوان رستم عبور کرده و بتواند با ارائه اجارهنامه رسمی، کدرهگیری، ضامن و مدارک لازم، دل کارمندان بانک را نرم کند، در تهران نهایتا ۱۰۰ میلیون تومان، در کرج، قم، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، کرمانشاه، رشت و ارومیه تا سقف ۷۰ میلیون و در سایر شهرستانها ۴۰ میلیون وام ودیعه مسکن دریافت خواهد کرد.
جزییات افزایش وام ودیعه مسکن
افزایش وام ودیعه مسکن در آستانه تابستان امسال مطرح شد و موجی از امیدواری میان مستاجران به راه انداخت. بههرحال مستاجران باید کمکم به تمدید قرارداد خود فکر میکردند. وام ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی در تهران، وام ۱۵۰ میلیون تومانی در کلانشهرها و وام ۱۰۰ میلیون تومانی در شهرستانها مشکل خیلی از آنها را حل میکرد.
وام ودیعه مسکن تنها دلخوشی مستاجران نیست، چون دولت با استفاده از تجربیات گذشته، امسال یکسری تمهیدات اندیشیده تا تعداد بیشتری از مستاجران امکان استفاده از تسهیلات ودیعه مسکن را داشته باشند. به همین منظور ابتدا دریافت کدرهگیری روی سامانه دولتی بهشکل رایگان در دسترس قرار گرفت تا لازم نباشد مردم منت مشاوران املاک را بکشند. سهمیهبندی پرداخت تسهیلات توسط بانکها دومین ایده مطرح شده در این زمینه به حساب میآید و هدفش این است که نظم و انضباط بیشتری بر کل فرآیند حاکم باشد.
وام ودیعه مسکن ۱۴۰۲، روی کاغذ تنها یک نقطه ضعف دارد. در خبر اولیه آمده بازپرداخت وام ودیعه مسکن با سود ۲۳ درصد انجام میشود که این یعنی متقاضی ناچار است بابت بازپرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی، تا پنج سال ماهی پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قسط بدهد.
پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ۱۴۰۲، در کلانشهرها و سایر شهرهای کشور با همین میزان سود، بهترتیب شامل چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قسط ماهیانه میشود.
رقم اقساط سنگین است. بهخصوص اینکه مستاجران علاوه بر پرداخت اقساط وام ودیعه مسکن، احتمالا باید از عهده اجاره ماهیانه هم بربیایند. با این حال میزان مراجعات به سامانه ثبتنام وام ودیعه مسکن نشان داد، مستاجران برای تامین خواستههای ریز و درشت صاحبخانهها حاضر هستند خودشان را به زحمت بیندازند.
بیشتر بدانید | وام ودیعه مسکن به متاهلها پرداخت میشود، اما زنان مجرد بالای ۳۵ سال و مردان مجرد بالای ۴۵ سال میتوانند براساس شرط و شروطی مشخص روی دریافت آن حساب باز کنند. ارائه اجارهنامه رسمی با کد رهگیری مهمترین شرط دریافت وام ودیعه مسکن است
نکات امیدوارکننده درباره وام ودیعه مسکن
ثبتنام وام ودیعه مسکن در آدرس اینترنتی saman.mrud.ir انجام میشود. پس از تایید مدارک و تعیین شعبه، متقاضی تازه باید به بانک مراجعه کرده و تشکیل پرونده بدهد. داشتن اجارهنامه رسمی و کدرهگیری برای دریافت وام ودیعه مسکن اجباری است.
وام ودیعه مسکن ۱۴۰۲، قرار است به آندسته متقاضیان و مستاجران که در سالهای قبل موفق به دریافت تسهیلات شدهاند و در حال حاضر آن را تسویه کردهاند، نیز تعلق بگیرد. ضمن اینکه با رونمایی از سایت جدید صدور کدرهگیری رایگان، شانس دریافت وام ودیعه مسکن تا حد زیادی افزایش پیدا میکند.
بانکها همچنان مصوبه سال ۱۴۰۰ و دو اصلاحیه خرداد ۱۴۰۱ را بهعنوان مبنای پرداخت وام ودیعه مسکن به رسمیت میشناسند
پرداخت وام ودیعه مسکن امسال باید طبق برنامهریزیها با نظم و انضباط بیشتری پرداخت میشد. طبق قانون از زمان ارسال پیامک تایید، متقاضی ظرف مدت حداکثر ۱۵ روز کاری مهلت دارد نسبت به تکمیل مدارک خود و ارائه ضامن درخواستی بانک اقدام کند.
وام ودیعه مسکن امسال توسط بانک مسکن، ملی، سپه، پست بانک، صادرات، تجارت، ملت، رفاه، کارآفرین، سامان، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد، سینا، آینده، شهر، گردشگری، ایرانزمین، خاورمیانه و موسسه اعتباری ملل پرداخت میشود. همه این بانکها نیز موظف شدهاند براساس سهمیهبندی استانی نسبت به پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند تا برخلاف سالهای گذشته، مشخص شود هر بانک چه میزان از منابع خود را به پرداخت وام ودیعه مسکن اختصاص داده است و آیا کل فرآیند وام مستاجران روی حساب و کتاب پیش میرود یا نه.
بیشتر بدانید | ثبتنام وام ودیعه مسکن، اینترنتی است و پس از تایید مدارک و تعیین شعبه، متقاضی برای تشکیل پرونده به شعبه مراجعه میکند. وام ودیعه مسکن به مستاجر پرداخت میشود، اما صاحبخانه هم موظف است، اطلاعات خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کند
چرا وام ودیعه مسکن پرداخت نمیشود؟
وام ودیعه مسکن در سهماه تابستان متقاضی بیشتری دارد. دقیقا سهماه داغ و گرم که مستاجرها از فرصت تعطیلی مدارس استفاده میکنند و آن را بهعنوان فصل جابجایی اجارهنشینها میشناسیم. تقریبا دو ماه از تابستان گذشته و سایه بلند شهریور را از همین حالا میتوان مشاهده کرد، اما خبری از وام ودیعه مسکن خبری نیست.
وام ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی بار بزرگی از روی دوش مستاجران برمیدارد. بخش زیادی از آنها با خواندن گزارشها و اخبار منتشر شده روی این وام حساب باز کردهاند و با کلی امید و آرزو سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن را روی کامپیوتر یا موبایل خود باز میکنند. چیزی که جلوی رویشان به نمایش درمیآید، غافلگیرکننده است.
دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن برخلاف آنچه در خبرها میخوانیم همچنان براساس مصوبه سال ۱۴۰۰ و دو اصلاحیه خرداد ۱۴۰۱، نوشته شده است. بههمین خاطر بانکها همان را بهعنوان مبنای پرداخت تسهیلات به متقاضیان لحاظ میکنند.
سقف تسهیلات ودیعه مسکن طبق ماده ۲ دستورالعمل همچنان در تهران ۱۰۰ میلیون، در سایر کلانشهرها ۷۰ میلیون و در سایر شهرستانها ۴۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده است. ماده ۵ هم میگوید تسهیلات مستاجران با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر پنج ساله در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
ثبتنام وام ودیعه مسکن از کانال همین سایت saman.mrud.ir انجام میشود و بهروزرسانی نشدن دستورالعمل یعنی تصمیم نمایندگان برای افزایش وام مستاجران هنوز رسمی نیست. اگر تصمیمی به این صورت از کانال مجلس گرفته شود، شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد میتوانند بهعنوان نهاد بالادستی با صدور بخشنامه و مصوبه و ابلاغیه، تکلیف قانونی را روی دوش بانکها بگذارند. آخرین بار یک نماینده مجلس در این بازه اظهارنظر کرده و گفته امیدوار است روند قانونی زودتر طی شود.
شمار زیادی از اجارهنشینها همین آرزو را دارند و دلشان میخواهد وام ودیعه مسکن ۱۴۰۲ که با اصرار نمایندگان در شهرهای مختلف به ۲۰۰، ۱۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده، پیش از پایان تابستان و اتمام فصل داغ جابجایی مستاجران پرداخت شود.
منبع: فرارو
بازار مسکن تهران که طی سالهای گذشته شاهد رشد بیرویه قیمتها بود، اکنون با رکودی کمنظیر دست و پنجه نرم میکند. کاهش قدرت خرید مردم و افزایش نرخهای بهره باعث شده تا جذابیت سرمایهگذاری در این بازار به شدت کاهش...
یک کارشناس بازار مسکن گفت: حل مشکلات و برنامه ریزی های مرتبط با بازار مسکن را نمیتوان کمتر از ۷ سال در نظر گرفت، اقدامات کوتاه مدت نمیتواند تاثیر چشمگیری در عرضه مسکن ایجاد کند.