قیمت خانه و آپارتمان ۵۰ درصد کاهش یافت/ اجاره بها نسبت به سال قبل، نصف قیمت کاهش پیدا کرده است
در این شماره گزارش دیروز سوار ماشین زمان شده و به ۴۴ سال قبل همین روزها رفته تا با حال و هوای کشور و اینکه وضعیت مسکن و اجاره ها در پایتخت در آخرین روزهای سومین ماه بهار اولین سال انقلاب به نقل از کیهان ۲۸ خرداد ۱۳۵۸ بازخوانی دوباره داشته باشیم.
بهای واحدهای مسکونی نسبت به سال گذشته تا ۵۰ درصد کاهش یافته و پیش بینی میشود با گسترش فعالیتهای خانه سازی، قیمت خانه و آپارتمان باز هم کاهش یابد.
معاملات مسکن که در جریان انقلاب در سال گذشته دچار رکود و وقفه شد با اعلام تصمیم اخیر دولت مبنی بر آزادی فعالیتهای خانه سازی در چارچوب ضوابط جدید و ملی کردن اراضی بزرگ شهری در پایان مهلت مقرر بار دیگر حالت انتظار بخود گرفته است.
قربان نظری مدیر یکی از آژانسهای املاک در خیابان یوسف آباد در این مورد گفت؛ عوامل مذکور در فعالیتهای ساختمانی تاثیر جدی داشته و خصوصا خانه های گرانقیمت و آپارتمانهای لوکس در برخی موارد تا ۵۰ درصد و بیشتز تنزل قیمت داشته است. فی المثل خانه ای که با کلیه تاسیسات مدرن از قبیل استخر، حمام و سونا، تلفن و فن کولر در سال گذشته تا ۱۰ میلیون تومان خریداری می شد اینک حتی به قیمت پنج میلیون تومان مشتری ندارد و همچنین یک دستگاه خانه ویلایی در خیابان جردن حوالی ظفر، با ۴۵۰ متر مساحت و سرویس کامل، سال قبل ۴ میلیون تومان خرید و فروش می شد. اما در حال حاضر که صاحبخانه آن را دو میلیون تومان عرضه می کند باز از خریدار خبری نیست.
مدیر آژانس در این زمینه افزود؛ علاوه بر قیمت خانه، اجاره ها نیز به همین نسبت کاهش یافته و یک دستگاه آپارتمان دو اتاق خوابه در خیابان نفت، سال گذشته هفت هزار تومان اجاره داده می شد که در حال حاضر اجاره آن بین سه هزار و پانصد تا چهار هزار تومان است. مدیر مذکور ادامه داد عزیمت زیادی از سرمایه داران به خارج و همچنین خارج شدن گروه کثیری از اتباع خارجی از یک سو و اعلام موجودیت سازمان مسکن انقلاب اسلامی برای تامین مسکن مناسب جهت گروههای کم درآمد از سوی دیگر، موجب شده است تا تعداد بیشماری خانه و آپارتمان در بخش مسکن عرضه شود و قیمتها را کاهش دهد. به علاوه در گذشته سازمانهایی که از کارشناسان خارجی استفاده می کردند با اجاره های گران محل سکونت کارشناسان خود را تامین می کردند ولی در حال حاضر با رفتن کارشناسان خارجی دیگر کسی حاضر به پرداخت اجاره های سنگین نیست و طبعا کاهش درآمد کارکنان دولت و بخش خصوصی نیز همراه با سیاست ضد تورمی دولت در این امر تاثیر داشته است.
به گفته مطلعین اینک تعداد زیادی آپارتمانهای لوکس خالی در مجموعه های سامان، ونک، پارک پرنسس، مجتمع اسکان و سایر مجموعه ها وجود دارد که سال گذشته برای آنها بازار سیاه مصنوعی ایجاد شده و یک آپارتمان دو اتاق خوابه در این مجموعه با مساحت ۱۷۰ متر تا دو میلیون تومان نیز خرید و فروش می شد. اما در حال حاضر نه تنها بازار سیاه از بین رفته است بلکه خریداران، کمتر به سکونت در چنین واحدهای مسکونی پرهزینه ای تعامل نشان می دهند. ولی در مقایسه با واحدهای لوکس، قیمت آپارتمان و خانه های ارزانقیمت قدیمی در مناطق مرکزی و شرق تهران کمتر تنزل کرده و کاهش قیمت آنها چندان محسوس نیست.
بازار مسکن تهران که طی سالهای گذشته شاهد رشد بیرویه قیمتها بود، اکنون با رکودی کمنظیر دست و پنجه نرم میکند. کاهش قدرت خرید مردم و افزایش نرخهای بهره باعث شده تا جذابیت سرمایهگذاری در این بازار به شدت کاهش...
یک کارشناس بازار مسکن گفت: حل مشکلات و برنامه ریزی های مرتبط با بازار مسکن را نمیتوان کمتر از ۷ سال در نظر گرفت، اقدامات کوتاه مدت نمیتواند تاثیر چشمگیری در عرضه مسکن ایجاد کند.